Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας

T elia, the olive oil. T elia είναι η Τέλεια Ελιά. Ή και η ελιά του Θωμά (Thoma’s elia), αλλά αυτό δεν το λέω. Αφήνω το διττό μήνυμα να πλανάται ώστε να αφήσω χώρο για πιο ξεκάθαρα μηνύματα.

Όπως το ότι παράγουμε ένα από τα καλύτερα λάδια που θα δοκιμάσετε ποτέ. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Είμαι ο Θωμάς. Είμαι ένα ακόμη παιδί της πόλης που τα παιδικά του χρόνια είναι γεμάτα αναμνήσεις κι αρώματα από τους ελαιώνες του χωριού. Η ιστορία μου σε ό,τι αφορά τη παραγωγή ελαιολάδου ξεκινά από εκεί. Από τη πρώτη γενιά της οικογένειας για την οποία η παραγωγή ελαιολάδου ήταν το μοναδικό μέσο βιοπορισμού. Μετά με τη 2η γενιά, για την οποία εξακολουθούσε να αποτελεί τη κυρίως εργασία.

Κι από εκεί η σκυτάλη παραδόθηκε στη 3η γενιά, για την οποία το λάδι αρχικά αποτελούσε χόμπυ. Ένα αγαπημένο χόμπυ που πάντρευε με τη καθημερινότητα τη νοσταλγία των παιδικών χρόνων. Νοσταλγία για το ξέφρενο παιχνίδι ανάμεσα στα ελαιόδεντρα, για τις ατέλειωτες ώρες του μπολιάσματος και το πέρασμα της τέχνης από τον παππού στον εγγονό. Νοσταλγία για το πανηγύρι της συγκομιδής, τη μυρωδιά του παλαιού ελαιοτριβείου με τη γεύση των διάφορων χρυσών χυμών να πλανιούνται στον αέρα, δίνοντάς σου με τα χρόνια τη γνώση για τη γεύση που συνοδεύει τη καθεμία οσμή, το λάδι που την έχει δημιουργήσει και την επεξεργασία που την έχει συνοδεύσει.

Επάγγελμα: αγρότης

Δεν ήθελε και πολύ. Το χόμπυ διαρκούσε αρκετές ημέρες το χρόνο και η σκέψη του πολύ περισσότερες. Οι παραδοσιακές γνώσεις με το καιρό διευρύνθηκαν και παντρεύτηκαν με τη σύγχρονη επιστημονική τεχνογνωσία, ενώ η ποιότητα λαδιού συνέχιζε να βελτιώνεται. Κι έρχεται κάποια στιγμή που, πως να το πω, αυτό που κάνεις είναι όπως το τραγούδι.

Το λες επειδή σε κάνει νιώθεις καλύτερα, αλλά όταν είναι ωραίο, όταν εσένα σε συγκινεί, θέλεις να το πεις δυνατά και να το ακούσει όλος ο κόσμος.

Αυτό το λάδι λοιπόν πρέπει να το γνωρίσει ο κόσμος.

Και ξεκίνησε η γνωριμία του με τον κόσμο, πρώτα σε κλειστό κύκλο και πολύ γρήγορα, μα πολύ γρήγορα όμως, σε όλο και μεγαλύτερο. Η παραγωγή εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, το όποιο απόθεμα όμως είναι πάντα διαθέσιμο για το κοινό που ξέρει να γνωρίζει το αγνό, έξτρα παρθένο λάδι.

Η ιστοσελίδα

Και εντελώς φυσικά ήρθε το επόμενο βήμα. Η γνωριμία μας με το ευρύτερο κοινό που αναζητά το καλό ελαιόλαδο. Αποφασίσαμε να κάνουμε τη πρώτη διαδικτυακή γνωριμία μαζί και η χαρά μας θα είναι μεγάλη όταν θα έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις, το πρώτο feedback – που λένε – από εσάς, όπου θα μας μεταφέρετε την εμπειρία σας από τη δοκιμή του λαδιού μας.

Για την ώρα και από τη πλευρά μας, ετοιμάσαμε το μέσο για τη πρώτη μας γνωριμία – και ίσως τη πρώτη δική σας γνωριμία με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Δείτε τη σελίδα μας, περιηγηθείτε σε αυτή, γνωρίστε το προϊόν μας. Θα είναι χαρά μου η γνωριμία αυτή να συνεχιστεί.

Το θέλω.

Υ.Γ. Η εταιρία fidem μας βοήθησε στο στήσιμο και την οργάνωση της ιστοσελίδα μας. Την ευχαριστώ και από αυτό το χώρο!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *